BGSTUFF.NET » Технологии » Кратка история на Ню Холанд и нейният възход

Кратка история на Ню Холанд и нейният възход

Иновациите, технологичният напредък и стремежът да се помогне на земеделските производители да намерят начини да бъдат по-ефективни и по-продуктивни – всичко това е част от историята на тракторите New Holland. New Holland, която започва дейността си в САЩ и оттогава се превръща в световен лидер в областта на селскостопанското оборудване, оказва огромно влияние върху начина, по който работят фермите днес. В тази статия са разгледани най-важните събития в историята на тракторите New Holland.

Ейб Цимерман, млад и креативен фермер от Ню Холанд, Пенсилвания, САЩ, основава през 1895 г. компанията New Holland Machine Company. Оттук започва историята на New Holland. Първоначално основната цел на компанията е да произвежда авангардни инструменти за фермерите в района, като например новаторска преносима фуражомелка.

След пускането на първия си трактор New Holland бързо става любима сред фермерите. Когато пускат на пазара трактор със 70 к.с., той веднага става хит на пазара. Тяхната невероятна работа винаги оставя следа в селскостопанската индустрия. New Holland Agriculture продава на своите клиенти висококачествени, модерни и подходящи трактори на справедлива цена. В областта на селското стопанство тракторът New Holland спечели редица награди.

Но всички в компанията трябва да си поемат дълбоко дъх и да си спомнят, че New Holland, компания, която съществува от 1895 г., не поставя името си върху трактор до 1986 г., само няколко години преди Ford да спре да се интересува от този бизнес.

Тъй като в началото на 20-ти век машините започват да променят сериозно земеделието, New Holland знае, че трябва да навлезе в бизнеса с трактори. Модел 9N е първият трактор на компанията, който тя произвежда през 1935 г. До този момент това е първото нещо, което New Holland прави, за да подпомогне развитието на модерното селскостопанско оборудване.

През 1947 г., когато New Holland се слива с белгийската компания Claeys, която произвежда комбайни, тя прави голяма крачка напред в развитието си. Именно това сливане превръща New Holland в световна марка. През годините New Holland добавя все повече видове селскостопанско оборудване към продуктовата си линия, затвърждавайки позицията си на доставчик на цялостни решения за фермерите по целия свят.

През годините New Holland е била в челните редици на най-съвременните технологии в селското стопанство. Компанията предлага много иновативни функции, като например технологията на Twin Rotor комбайна през 70-те години на миналия век и първия прототип на трактор, задвижван с водород, през 2009 г. Благодарение на своята отдаденост на научноизследователската и развойната дейност New Holland постоянно предоставя на земеделските стопани най-съвременни решения, които правят дейността им по-ефективна и дълготрайна.

Историята на тракторите New Holland показва, че компанията винаги е била посветена на новите идеи и задоволяването на променящите се нужди на земеделските производители. Започнала скромно в малък град в Пенсилвания, New Holland се е превърнала в световен лидер в областта на земеделската техника. Те винаги са разширявали границите на възможното в съвременното земеделие. New Holland остава начело на кривата с промените в индустрията, като оказва влияние върху бъдещето на земеделието със своите креативни и дълготрайни решения.

В момента New Holland е водещ производител и предлага най-съвременни решения за автоматизация на земеделските стопанства. CNH Industrial е корпорацията, която е собственик на New Holland Agriculture. Освен това тя продава висококачествени инструменти за прибиране на реколтата, трактори и инструменти за след прибиране на реколтата.  Бързо наложила се в бизнеса с трактори, New Holland вече е добре позната марка. В момента те продължават да предоставят на своите клиенти висококачествени трактори на много ниски цени.

Повече информация за Ню Холанд и тяхната продуктова гама от резервни части можете да откриете тук – https://zeta-parts.com/b/rezervni-chasti-new-holland

Информация за автора